Poštovane kolegice i kolege,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati vas na Radiološku akademiju 2018. s ciljem predstavljanja recentnih saznanja na području radiološke dijagnostike glave i vrata, dijagnostičke i intervencijske neuroradiologije te dentalne radiologije. Akademija će se održati u Dubrovniku od 21. – 23. svibnja 2018. godine, u prekrasnom mediteranskom ambijentu Inter-Univerzitetskog centra DUBROVNIK.

Akademiju organizira Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC Sestre milosrdnice i Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za radiologijsku prevenciju, dijagnostiku, terapiju i rehabilitaciju bolesti glave i vrata.  U okviru Zavoda djeluje i Katedra za opću i dentalnu radiologiju kao nastavna baza Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uloga je ovog međunarodnog skupa  okupiti  brojne stručnjake iz područja radiologije glave i vrata, neuroradiologije i dentalne radiologije čime će se omogućiti razmjena iskustava i znanja iz kliničke prakse i svakodnevnog rada. U novije  vrijeme svjedočimo brzom napretku struke s pojavom različitih neuroradioloških dijagnostičkih i neurointervencijskih metoda kao i novih terapijskih pristupa u području različitih neuroloških, otorinolaringoloških, oftalmoloških i dentalnih  bolesti. U skladu s time, pripremili smo kvalitetan stručno-znanstveni program u kojem će, uz zanimljiva predavanja, biti organizirane i brojne diskusije i radionice.

S ciljem postizanja visoke stručne i znanstvene razine pozvali smo eminentne domaće predavače iz područja neuroradiologije kao i kolege sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s dekanom prof.dr.sc. Hrvojem Brkićem, prodekanicom za znanost prof.dr.sc. Zrinkom Tarle i drugi. Na skupu će prisustvovati međunarodni stručnjaci iz Italije, Nizozemske, Belgije, Finske, Turske, SAD-a i Slovenije. Oni će podijeliti vlastita iskustva i najnovija saznanja s ciljem pružanja novih smjernica u radiološko-kliničkoj praksi regije glave i vrata.

Dubrovnik, grad okupljanja brojnih mislioca, umjetnika i znanstvenika kroz povijest, poslužit će kao inspiracija za rad Akademije. Kao jedna od najpoznatijih i najljepših destinacija u Hrvatskoj, Dubrovnik je uvršten na Unesco-vu listu svjetske kulturne baštine zbog svoje povijesti, kulture i brojnih spomenika arhitekture, okružen 2km dugačkim gradskim zidinama. Zadnjih nekoliko godina, Dubrovnik postaje nezaobilazno turističko odredište i prepoznatljiva filmska destinacija, s bogatom lokalnom gastronomskom ponudom.

Inter-Univerzitetski Centar Dubrovnik je idealna lokacija kongresa zbog neposredne blizine staroj jezgri grada.

Srdačno vas pozivamo da budete dio Radiološke akademije i obogatite stručno-znanstveni dio skupa svojim iskustvima te steknete nova profesionalna poznanstva prilikom prigodnih druženja. Želimo vam ugodan boravak u Valamar Lacroma hotelu 4+*.

doc. dr. sc. Dijana Zadravec, dr. med.
Predsjednica Organizacijskog odbora

Voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za radiologijsku prevenciju, dijagnostiku, terapiju i rehabilitaciju bolesti glave i vrata KBC Sestre milosrdnice

Pročelnica katedre za opću i dentalnu radiologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu