O Inter University Centre Dubrovnik

Inter University Centre Dubrovnik nezavisno je središte za napredne studije, utemeljeno i održivo od strane međunarodne mreže partnerskih sveučilišta. IUC Dubrovnik održava visoke standarde znanstvene kvalitete i pruža otvoren prostor za kritičko razmišljanje i inovacije.

Svojom lokacijom i poviješću IUC Dubrovnik služi kao most između regija unutar Europe i između europske regije i svijeta povezivanjem znanstvenih zajednica i povezivanja zajednica kroz znanost.

IUC Dubrovnik se ponosi okupljanjem znanstvenika i studenata iz različitih zemalja, kultura i akademskih disciplina te naprednim istraživanjima i programima visokog obrazovanja. Naglašava i podupire interdisciplinarnu i međudržavnu suradnju  globalnim izazovima kao što su ljudske univerzalne vrijednosti i prava, zdravlje, obrazovanje, siromaštvo i klima, potičući, osim suradnje istok-zapad, i nove inicijative sjever-jug.

IUC Dubrovnik nastavlja svoju praksu organiziranja tečajeva i konferencija u širokom spektru znanstvenih disciplina koje pruža znanstveno osoblje iz više zemalja. Također potiče razvoj istraživačkih aktivnosti, posebice vezano za tečajeve i konferencije u sklopu programa i pridonosi povezivanju vodećih međunarodnih partnerskih sveučilišta i regionalnih akademskih institucija.